Onze missie

Dat zien we graag. Iemand die meer wil weten van de X-Landers! We gaan u hier alles laten zien van ons paradepaardje: de Trashtastic!

Ons projectblad als PDF bekijken of opslaan? Geen probleem! Klikt u maar op het onderstaande plaatje. flyer Trashtastic

Aha, u wilt nog meer weten. Leest u rustig verder.

Poster_afbraaktijden_2015inbewe2LESSv6-01-728x1024

Het project: Trashtastic

Het is allemaal begonnen in een brainstormsessie. Marcel gooide voor de grap een opmerking in de lucht: “Al die scholieren die hun afval op de grond gooien, we zouden ze een prullenbak op de fiets moeten geven!” Et voilà, ons project was geboren!

Wij hebben een prullenbakje voor op de fiets ontwikkeld met als doel het verminderen van de hoeveelheid zwerfafval. Hiervoor hebben we contact gehad met vele bedrijven en organisaties. Het prullenbakje zelf is van gerecycled plastic gemaakt en hiervan zijn drie versies ontwikkeld:

Trashtastic aan het stuur

  1. Basisversie van het prullenbakje
  2. Basisversie met een telefoonoplader. Deze werkt via de dynamo en zonnepaneeltjes.
  3. Basisversie met een telefoonoplader en een RFID-tag-systeem zodat bijvoorbeeld middelbare scholen kunnen registreren welke scholieren met het prullenbakje op de fiets de poort binnen komen fietsen.

Op het prullenbakje kan een eigen logo van de school worden gezet, marketingtechnisch gezien interessant voor de scholen.

IMG_8748

Toekomst:

Op dit moment bereiden we ons voor op het Europees Kampioenschap op Tenerife. We proberen  de Trashtastic (verder) landelijk onder de aandacht te brengen en het ultieme doel is een bedrijf aantrekken die met onze Trashtastic de markt op wil gaan.

Het uitgevoerde marktonderzoek laat zien dat er een afzetmarkt is. De grootste groep veroorzakers van zwerfafval, de middelbare scholieren, blijkt open te staan voor het gebruik van een fietsprullenbakje, wel met de GSM-oplaadfunctie. Vooral personen boven de 25 jaar zien in de basisversie van de Trashtastic een meerwaarde. De exacte uitslagen zijn bij ons op te vragen.

banner

Wij denken dat de Trashtastic echt kan meehelpen om te besparen op de hoge kosten van het opruimen van het zwerfafval in en rondom de gemeentes. Hier liggen dus kansen om dit maatschappelijk probleem aan te kunnen pakken.

In ons traject naar het uitvoeren van de prototypes hebben we met onderstaande bedrijven samengewerkt. Ons netwerk is dus al behoorlijk uitgebreid.

sponsors

De eerste stap in de goede richting hebben we al gezet, wie helpt ons aan de volgende stap?

 

 

 

Advertenties