Dag 6, dit nemen ze ons nooit meer af!

Het kost me op dit moment enorm veel moeite om de juiste woorden te vinden. Al onze sponsoren weten volgens mij maar half wat wij dankzij jullie bijdrage hebben bereikt. En nee, ik doel absoluut niet op de gewonnen prijs. Verre van dat zelfs.

Het einde van een toernooi verdient een terugblik. Laat ik eens beginnen met een aantal mooie foto’s van verschillende teams. Er waren er 90 in totaal.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Eigenlijk zijn er geen woorden voor. De voorbije dagen heb ik geprobeerd om dit te vergelijken met iets en ik ben er wel uit. Dit vat ik samen als dé ultieme campingervaring. Ouders in de voortent en de kinderen op pad. Wat hebben ze het goed gehad en goed gedaan.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Vandaag stond ook de laatste robotwedstrijd op het programma. Zoals in de eerdere finales hadden Marcel en Anna de eer om deze laatste wedstrijd te pakken. We zijn in dit toernooi, zoals u eerder hebt kunnen lezen, van ver gekomen. Dingetje 3.0 had het vandaag toch wel weer erg fijn in de handen van deze twee kanjers. Wij waren allemaal heel erg trots op de vandaag behaalde hoogste score van ons toernooi. Onze yell was tijdens dit EK: Winning or losing we don’t care, the X-Landers are everywhere!

Toch kan ik het niet laten om echte emotie ook mee te geven. Onze yell klopte voor 99,9% van de tijd. De First Lego League blijft toch een wedstrijd. En af en toe hoop je als contestant toch nog op meer. En dan kan er wel eens uit pure emotie een robotje op de grond eindigen. Ook deze levenservaring is weer in the pocket.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Verder hadden we vandaag nog de jurybezoekjes van onze stand, dat was weer ouderwets gezellig. Wat doen de kids dit toch goed. Een ruwe schatting van rond de 75 bezoekers in anderhalf uur tijd geeft natuurlijk een hoop (Engelse) uitleg over onze Trashtastic en het hele proces achter dit innovatieve afvalbakje. De volgende foto’s zeggen genoeg.

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

Dan mochten we de dag nog afsluiten met de prijsuitreiking. Ik moet eerlijk bekennen dat ik al het voorgevoel had dat we een keertje het podium mochten betreden. En ja hoor, we hebben samen meer dan trots op het podium gestaan om een award in ontvangst te nemen. De derde plaats voor beste teamcoach is voor mij de kroon op dit avontuur. Dankzij onze X-Landertjes heb ik dit mogen bereiken.

Een typerend moment voor onze ervaring was het in ontvangst nemen van deze award. De X-Landers stonden apetrots met de beker in hun handen. Nadat alle foto’s genomen waren mocht ik als teamcoach de award pas zittend op mijn stoeltje vastpakken. That’s the way I like it!

X-Landers 6.0, wat heb ik toch van jullie genoten. Nu is het echt klaar, over en uit. Jullie hebben het toch maar eens mooi geflikt. De eerste X-Landers op een EK! Gebruik al deze mooie leermomenten in jullie verdere leven. Rits de voortent open en trek  erop uit. Jullie hebben niemand meer nodig, jullie vinden je weg wel. Met of zonder teamcoach.

De afsluiter is voor een meer dan gemeend bedankje. Edwin, onze employee van AMTC/FLEC en natuurlijk ook onze enthousiaste maker van de Trashtastic was een geweldige kracht voor ons team. De behaalde award is ook dankzij hem in beeld gekomen. Vanaf de start was het zijn ongeremde drang tot perfectie en hulpvaardigheid om de kinderen alles te geven wat er maar haalbaar was. Here we are, looking proud in the picture. Edwin (en natuurlijk ook Stefan en Siebren van AMTC/FLEC): bedankt!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Beste mensen, het was ons een waar genoegen dit te mogen doen. Bedankt voor alle steun, ook voor de supporters die meegereisd zijn. Samen stonden we achter de X-Landers.

De poort gaat dicht, de camping mag nu afgesloten worden. Volgend jaar zijn we weer open. Gegroet!

IMG_4859

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

6 comments

 1. Ruud, wat heb je ons heerlijk op de hoogte gehouden met deze heerlijke blog. Ik kan zien en lezen dat de X-landers en jij van het toernooi genoten hebben zoals het moet en dat is echt het beste resultaat dat je je kon wensen. Tot volgend jaar op een regiofinale, Beneluxfinale of OEC?

  Liked by 1 persoon

 2. Wat een leuk verhaal weer! En wat een ervaringen en indrukken hebben jullie de afgelopen dagen opgedaan! Echt heel vet! En…dit pakken ze jullie nooit meer af! Knap hoor! En de kers op de taart, voor jou Ruud, 3e plaats! Echt heel knap! Geniet ervan allemaal, jullie zijn kanjers!

  Like

  • Wat een onuitwisbare ervaring voor de kinderen dankzij een dijk van een leerkracht. Neem dit mee op je verdere leven! Knap gedaan kanjers. Trots op jullie!

   Like

  • Wat een onuitwisbare ervaring voor de kinderen dankzij een dijk van een leerkracht. Dit nemen jullie mee op je verdere leven! Geweldig gedaan kanjers. Ik ben trots op jullie!

   Like

 3. Wat een mooi verhaal ,alles mooi verwoord en jullie hebben kruisland ook weer op de kaart gezet gefeliciteerd Ruud met je kanjers. grt fam. stander

  Like

 4. Leuke verslagen en blij dat jullie het allemaal zo super hebben gehad. Ik ben heel trots op jullie.
  Groetjes Sonja Aarts

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s