Dag 5, alles valt op z’n plek.

Vandaag was de grote dag van de X-Landers. Ons robotje en de X-Landers stonden vandaag centraal in de arena van dit geweldige toernooi. Wat was het weer een prachtig optreden van 7 kanjers!

Eerst waren de 6 kanjers aan de beurt. De X-Landers stonden vandaag voor de taak om hun geweldige uitvinding, de Trashtastic, te presenteren. Nou, ik kan wel zeggen dat ze het meer dan fantastic hebben gedaan. Wat zijn wij als groep trots op onze Kruislandse kids. They nailed it! Eigenlijk had ik dit ook al wel verwacht. Het is eigenlijk heel simpel, doordat ze van start to finish het hele proces op eigen krachten hebben doorlopen, wisten ze op alle vragen een antwoord. Dat is ook de kracht van deze groep. Het zinnetje wat ze in hun presentatie hadden zitten, vat alles samen: We were the true bosses! U snapt het al, dit was puur genieten.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Misschien vraagt u zich af waarom dit plaatje nu is toegevoegd. Deze puzzelstukken vatten de kernwaarden van de First Lego League samen. Ik nodig u uit om bij vragen eens bij de X-Landers langs te gaan. Ze zullen u haarfijn uitleggen waarom de First Lego League zo leerzaam en kicken is. En ja, ze doen dit tegenwoordig zonder moeite in het Engels.

Deze verzameling van foto’s geeft perfect weer hoe de verscheidenheid aan culturen op dit toernooi moeiteloos in elkaar vloeit. Taal en cultuur maakt voor kinderen geen verschil. Iedereen heeft de drang om samen plezier te maken. Het is prachtig om te zien hoe puur dat is. Als je zin hebt om touwtje te springen  dan doe je dat, en of het nou Brazilianen zijn is echt een bijzaak. Dansen naast Koreanen is hier zo geregeld. Of zoals Marcel, praten met een pinguïn…het kan alleen maar hier.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Zoals u op bovenstaande foto’s kunt zien, zijn we op vele manieren te volgen. Mocht u zin hebben om morgen eens een kijkje te nemen op www.canaltenerifetv.com, er is een directe verbinding met het EK. Via enkele thuisblijvers hebben we al vernomen dat we al een aantal keer met onze opvallende groene petjes in beeld waren. Onze stand is dus ook al mooi in beeld geweest. Morgen zou u bijvoorbeeld om 16:00 uur (Nederlandse tijd) kunnen kijken naar de prijsuitreiking.

Het laatste stukje besteed ik aan onze zevende kanjer; Dingetje 3.0. Waar we thuis nog een maximum score van 650 voor elkaar kregen, is het hier op dit eiland toch een beetje in een vakantiemodus beland. Wij vinden dat niet erg. Tussen de wedstrijden door programmeren we waar het kan en zijn we zodoende steeds wat aan het klimmen op de ranking. Stiekem moeten we er ook wel om lachen. De kids komen lachend naar de wedstrijdtafels. Ook al zijn er al twee Duitse teams met een score van boven de 900, wij lopen lachend en ontspannen het hele toernooi door. Daar ben ik zo trots op. Morgen hebben we nog een laatste wedstrijd met ons robotje en dan sluiten we deze onvergetelijke ervaring af met de prijsuitreiking.

Dit EK smaakt naar meer, ik vind het dan ook een fijne gedachte dat de X-Landers 7.0 al ingeschreven staan.

Till tomorrow!

Advertenties

2 comments

  1. Super gaaf! En wat knap allemaal van jullie!! Een hele ervaring voor de kids, maar zeker ook voor jou Ruud! Echt super tof!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s