Dag 4, de openingsdag!

Nu gelukkig een iets fijner tijdstip om de update te maken, heerlijk. Helaas is het mij wel gelukt om in alle drukte toch een vrij handig tasje met allerhande kabeltjes in de stand te laten liggen. De persoonlijke kiekjes krijgt u dus nog een keer tegoed, laten we vandaag maar even leunen op gemaakte foto’s van anderen.

Gelukkig is sharing een belangrijk onderdeel van de Core Values van de First Lego League!

13118946_1739869476295603_2004370756705445389_n

Vandaag een dag met in de ochtend de eerste voorbereidingen voor onze oefenronde met de robot. Al voordat we deze oefenronde hadden, kwamen we al snel achter een klein mankementje. Ons robotje heeft dankzij de beklemmende koffer een beetje platgewalste wielen gekregen. Resultaat: een zwalkend Dingetje 3.0. Gelukkig werd er door onze Robotdokters nog snel een korte massage uitgevoerd en liepen de bandjes weer redelijk recht. Helaas was de omgeving voor ons robotje ook niet identiek aan de voorgeschreven regels. Een zwartgeverfde houten opstaande rand was voor dit toernooi, buiten de regels om, opgedirkt naar een met sponsorlogo’s bedrukte stickerrand. Hier reageerde ons robotje niet lekker op. Gelukkig waren er ontzettend veel teams die dit ook hadden en werd er tijdens de coachesmeeting terecht geklaagd. Rules are rules, toch?

De kids baalden even maar doken daarna direct weer in de samensmelting van culturen en  nationaliteiten. De openingsceremonie was gaaf. Ik ben eerlijk, er waren een aantal bijzondere momenten met kippenvel. Een parade van teams die in een lint de hal in kwamen lopen, echt mooi. Exact zoals op de Olympische Spelen, minus het vuurwerk.

Het vuurwerk kwam in een andere vorm. De tagline van dit EK is MoreThanRobots en daar sta ik 100% achter. Een paar hele rake introfilmpjes over hoe uniek deze mengelmoes van nationaliteiten is, maakte velen een beetje emotioneel. We moeten en mogen dus niet vergeten dat de wedstrijd op zoveel fronten meer is dan ons zwalkende robotje. Deze ervaring maakt de kinderen ontzettend veel rijker en sterker.

Ik sluit vandaag af met een herhaling van de openingsfoto. Dat doe ik omdat deze foto de symboliek van deze onvergetelijke levenservaring perfect samenvat.

Morgen twee robotwedstrijden voor het echie en alle presentaties. Buenas noches!

13133175_1739859292963288_8109522952157341368_n

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s